Nieuws

Sustainable Connections

About
8 december 20224 minuten leestijd

Dinsdag 15 november 2022 stond de jaarlijkse Managementgame voor eerstejaars Facility Management (FM) studenten van Hogeschool Saxion, te Deventer, op het programma tijdens hun studiereis. Bente Boonk en Tijn Derkink (Motivators) mochten hier vanuit inkoopadviesbureau Adjust aan bijdragen. Zowel Bente als Tijn hebben in het verleden hetzelfde pad bewandeld als deze FM-studenten. Tijdens de Managementgame mochten zij ditmaal niet als student, maar vóór de student een workshop verzorgen, met als doel de studenten kennis te laten maken met het vak Inkoop.

Adjust vindt samenwerking met FM-studenten.

Net na de zomer 2022 zijn wij als Adjust benaderd voor het bijdragen aan de Managementgame op de studiereis van de eerstejaars FM-studenten. Tijdens deze studiereis leren de studenten elkaar beter kennen, leren ze samenwerken en krijgen de studenten inzicht in wat de Facilitaire Wereld allemaal te bieden heeft door middel van bedrijfsbezoeken en bijvoorbeeld de Managementgame. De Managementgame is een evenement dat georganiseerd wordt door de studenten zelf bij Seats2Meet op Strijp-S in Eindhoven. Tijdens dit evenement komen alumni met een facilitaire achtergrond vanuit zijn of haar organisatie een workshop geven. De workshops lopen uiteen in verschillende vraagstukken, van facilitair gerelateerde vraagstukken tot organisatorisch gerelateerde vraagstukken. Vanuit Adjust is met name de connectie met de ‘potentiële’ inkopers (de FM-studenten) van belang geweest. Dit gecombineerd met een korte toelichting over Adjust en het te volgen Motive-programma, over de werkzaamheden van een Junior-Inkoper en wat de studenten kunnen bijdragen aan een duurzamere maatschappij. Tijn vertelt:

Terugkomen op de plek waar het voor mij ook allemaal begonnen is, dat is gaaf! Ik weet nog altijd hoe het is om als eerstejaars in hun schoenen te staan. Alles is nieuw, spannend en vooral uitdagend.

“Nu 7 jaar verder ziet alles anders eruit, maar nog steeds zijn dingen nieuw, spannend en vooral uitdagend, alleen heb ik meer ervaring opgedaan. Deze ervaringen deel ik graag door de connectie aan te gaan met de studenten.”, gaat Tijn verder.

In een vroeg stadium werken aan jouw netwerk, kan alleen maar voordelen opleveren tijdens het studeren. Het zal namelijk niet de laatste keer zijn dat de studenten het werkveld induiken opzoek naar uitdagingen in de Wereld van FM. Wij, als Adjust zijnde, ondersteunen deze “Young Talents” graag in hun weg naar de toekomst door met hen te connecten. Hoe wij deze connectie gaan maken is een vraagstuk voor de doelgroep zelf tijdens de workshop. In groepjes van +/- studenten hebben de studenten de taak te kregen te brainstormen over dit vraagstuk.

Vervolgens mocht elk groepje de ideeën komen pitchen voor de rest van de groep en voor ons. Op deze wijze laten wij de studenten niet alleen nadenken over het vraagstuk, maar laten wij ze ook samenwerken en ervaring opdoen op het gebied van presenteren.

Bente sluit zich aan bij Tijn:

Vier jaar geleden was ik zelf eerstejaars student en heb ik ook met medestudenten onze eigen studiereis georganiseerd. Het is leuk om de eerstejaars studenten kennis te laten maken met het beroepenveld en een kijkje te geven in onze werkzaamheden.

In ruil voor deze samenwerking geeft Adjust graag wat terug. Naast het aangaan van de connectie met de studenten, is Adjust bereidt om extra bij te dragen aan het verbeteren van Mens, Milieu en Maatschappij. Adjust maakt al jaren grote stappen in het verduurzamen van zijn bedrijfsvoering. Het kantoor elektrificeert zijn wagenpark, heeft zonnepanelen op het dak en zelfs zijn eigen compensatiebos. Daar is een uniek initiatief bijgekomen, namelijk het kopen van emissierechten. Voor eigen gebruik? Nee, om juist niet te gebruiken. Door dit te linken aan het sollicitatieproces draagt Adjust bij aan het reduceren van de landelijke CO2-uitstoot. Per sollicitant wordt één emissierecht gekocht. Komt de sollicitant vervolgens in dienst, worden vervolgens nog eens vier emissierechten gekocht. Adjust koopt bij deze vijf extra emissierechten met dank aan de samenwerking met de FM-studenten. Hiermee zorgen we voor 5.000 kg lagere CO2 uitstoot.

Hierbij willen Bente, Tijn, maar ook Adjust Consulting de studenten, Stefan Bos en Sigrid Eusterbrock en Saxion Hogescholen bedanken voor de prettige samenwerking! Op naar een duurzame toekomst vol nieuwe kansen in de Wereld van FM.

Author
door Noortje Bruggeman

Manager HR, Talent Development & Backoffice

Video

Vind een nieuwe uitdaging

Op zoek naar al onze actuele vacatures?