Nieuws

Inspiratiesessie ‘Jouw update over de Inkoopwereld van morgen!’

About
17 mei 20234 minuten leestijd

Laat je op interactieve wijze inspireren door onder andere Karin Brommer Bloemendaal (CEO Adjust Consulting), Bas Schols (Contractmanager), Kim Bijnen-van den Born (Manager van het Motive Procurement Management Program) & Bente Boonk (Motivator in het Motive Procurement Management Program).

Dinsdag 13 juni 2023 start om 15.00 uur de gratis inspiratiesessie over Jouw update over de Inkoopwereld van morgen!: de toekomst voor elke inkoper!

Voor wie?

Alle aanstormende talenten binnen Inkoop & Contractmanagement!
Ben je bezig met je hbo of wo opleiding of heb je deze net afgerond en heb je interesse in inkoop en/of contractmanagement? Dan is deze sessie voor jou!

Wat kun je verwachten?

Wat betekenen nieuwe technologieën als AI voor inkoop die de energiewereld op z’n kop zetten? Mensen zijn goed in het creëren van origineel werk. Tot voor kort dachten we niet dat technologie ons zou kunnen helpen. Het blijkt anders te zijn. Machines winnen op menselijk gebied steeds meer terrein en dat leidt tot discussies over hoe technologie als kwamtumcomputing de inkopers kan ondersteunen bij de prestaties van een bedrijf waar zij naar streven.

 • Volgens onderzoeksbureau McKinsey zal kwantumcomputing de optimalisatie van de supply chain, routing, planning en disruptiemanagement transformeren. Wanneer de efficiëntie met slechts 5 tot 10 procent verbetert, kan dat een kostenbesparing van maar liefst $ 18 tot $ 35 miljard per jaar opleveren.
 • Tegen 2030 zal het aantal bestelwagens in de top 100 wereldsteden met 36 procent zijn toegenomen, de gerelateerde CO2-emissies met 32 procent en de verkeersdrukte met 21 procent (Wereld Economisch Forum).
 • Door voortschrijdend inzicht is daaraan vormgegeven: Corporate Social Responsibility (CSR). Er is vooral een nieuwe inhoud. De inkopers bij TenneT werken aan de energietransitie, de daaraan gerelateerde CO2-emissies en het doorvoeren van kostenbesparingen. Maar hoe gaat dat samen?
  1. Hebben nieuwe technologieën als kwantumcomputing inmiddels hun plaats in het businessmodel van TenneT veroverd en weet het CO2-emissies te realiseren voor 2030?
  2. Weet TenneT gelijktijdig kostenbesparingen te realiseren? Zo ja, welke bijdrage levert inkoop in de realisatie met kostenbesparingen?

Eerste sprekers zijn werkzaam bij TenneT en vertellen over hun projecten, uitdagingen en kansen.

Tweede spreker is Karin Brommer Bloemendaal en verteld met veel plezier over Dienend Leiderschap en hoe Adjust in dienst staat van de groei en ontwikkeling van al haar medewerkers.

Derde spreker is Kim Bijnen-van den Born (Manager van het Motive Procurement Management Programma). Zij vertelt enthousiast over haar eigen ontwikkeling binnen Motive en daarna haar rol als leidinggevende van de trainees.

De laatste sprekers zijn Anke Baas en Bente Boonk (Motivater in het Motive Procurement Management Programma). Zij vertellen graag over hun eigen ontwikkeling en de groei die ze tot nog toe hebben gemaakt.

Programma

 • 14:00 Vertrek bus van Schiphol naar Wijk aan Zee
 • 15:00 Ontvangst Informatiecentrum TenneT & introductie door Christa Wouda (Moderator)
 • 15:10 Sprekers
 • 17.00 Netwerkborrel inclusief klein hapje
 • 19.00Vertrek Wijk aan Zee met de bus naar Schiphol

Er is tijdens de netwerkborrel volop gelegenheid in gesprek te komen met (oud) trainees van het Motive Procurement Managenet Program. Ben je enthousiast en wil je meer weten van het traineeship? Meld je dan direct aan voor de ontdekkinssessie! Daarmee koop je 1 ton aan uitstootrechten die Adjust vernietigt voor gebruik. #MVO #Duurzaam

Locatie:
TenneT
Zeestraat 250
1949 AG Wijk aan Zee

De locatie is bereikbaar met vervoer (bus) ingezet door Motive . Reis dan af naar Schiphol. Wij halen je daar op en brengen je na de inspiratiesessie weer terug naar Schiphol.
Of kom zelf rechtstreeks met openbaarvervoer naar Wijk aan Zee. Neem dan de bus. Er is 1 bus die van Beverwijk station naar Wijk aan Zee gaat.
Maar je kunt er ook gemakkelijk naar toe met eigen vervoer. Je kunt je auto goed parkeren op de openbare parkeerplekken of bij het informatiecentrum (landhuis).

Meld je nu aan voor deze gratis sessie:

"*" geeft vereiste velden aan

Je volledige naam*Wil je samen met ons vanaf Schilphol naar Wijk aan Zee met onze bus? Laat ons weten!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Author
door Noortje Bruggeman

Manager HR, Talent Development & Backoffice

Video

Vind een nieuwe uitdaging

Op zoek naar al onze actuele vacatures?