Nieuws

Inspiratie sessie ‘Duurzaam ethisch inkopen’ (MVO)

About
28 september 20224 minuten leestijd

Laat je op interactieve wijze inspireren door Prof. Dr. Finn Wynstra (Erasmus University), Martijn Reinders (Heineken Procurement), drs. Guido Winnink (Managing Director Adjust), Rik Haak (Inkoopadviseur bij Adjust) & Bente Boonk (Motivator bij Motive Talent).

Donderdag 1 december 2022 start om 15.00 uur de gratis inspiratiesessie over sociale duurzaamheid en ethisch inkopen: de toekomst voor elke inkoper!

Voor wie?

Alle aanstormende talenten binnen Inkoop & Contractmanagement!
Ben je bezig met je hbo of wo opleiding of heb je deze net afgerond en heb je interesse in inkoop en/of contractmanagement? Dan is deze sessie voor jou!

Wat kun je verwachten?

Nederland staat bekend als het land van de koopman en de dominee: tegenover de koopmansgeest staat het ‘wijzend vingertje.’ Door voortschrijdend inzicht is daaraan vormgegeven: Corporate Social Responsibility (CSR). Maar vooral een nieuwe inhoud. Veel inkopers vinden aandacht voor sociale duurzaamheid en inkoop ethiek net zo belangrijk als de prestaties en reputatie van een bedrijf waar zij naar streven.

 • Hebben de sociale aspecten inmiddels hun plaats in de businessmodellen van bedrijven veroverd?
 • En vinden bedrijven voldoende aandacht voor sociale duurzaamheid en de prestaties en reputatie van een bedrijf?

Eerste spreker is Prof. dr. Finn Wynstra die inhoud geeft aan het vakgebied sociale duurzaamheid en inkoop ethiek aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Prof. Dr. Finn Wynstra zal het hebben over sociale duurzaamheid en ethiek op het inkoop en het beheer van het aanbod;

 • Of sociale duurzaamheid ondertussen een plek veroverd heeft in de businessmodellen van bedrijven?
 • En vinden bedrijven voldoende aandacht voor sociale duurzaamheid en de leefomgeving als groei en winst?

Tweede spreker is Martijn Reinders (Manager Procurement Heineken Nederland) die inhoud geeft aan de uitdagingen waarop de rol van Procurement Nederland zich verhoudt tot Global Heineken. Er zijn door de organisatie harde duurzame doelstellingen gesteld. Heineken werkt toe naar net zero. Thema’s als ‘groen, goedkoop en betrouwbaar’ komen aanbod. En dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee op gebied van inkoop.

Derde spreker is Guido Winnink (Managing Director Adjust) en vertelt met veel plezier over Dienend Leiderschap en hoe Adjust in dienst staat van de groei en ontwikkeling van alle consultants. Daarna spreken Rik Haak (oud Motivator en momenteel Inkoopconsultant bij Adjust) en Bente Boonk (Motivater bij Adjust) over hun eigen ervaring en ontwikkeling binnen Motive Talent.

Programma

 • 15.00 uur: inloop & ontvangst
 • 15.15 uur: plenaire sessie met:
  Prof. Dr. Finn Wynstra
  Martijn Reinders
  drs. Guido Winnink
 • 17.00 uur: netwerkborrel

Er is tijdens de netwerkborrel volop gelegenheid in gesprek te komen met (oud) trainees van het Motive Procurement Managenet Program. Ben je enthousiast en wil je meer weten van het traineeship? Meld je dan direct aan voor de ontdekkinssessie! Daarmee koop je 1 ton aan uitstootrechten die Adjust vernietigt voor gebruik. #MVO #Duurzaam

Locatie:
Heineken
Stationsweg 43
Leiden

De locatie is goed bereikbaar met openbaarvervoer. De locatie ligt nabij het station van Leiden. Toch kun je er ook gemakkelijk naar toe met eigen vervoer. Je kunt je auto parkeren in de parkeergarage onder de Lammermarkt. Wanneer je vooraf reserveert geeft deze parkeergarage een plek met korting.

Meld je nu aan voor deze gratis sessie:

"*" geeft vereiste velden aan

Je volledige naam*De inspiratiesessie is zowel online als offline te volgen, dat kan heel gemakkelijk via je eigen laptop (teams). Laat ons weten!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Author
door Noortje Bruggeman

Manager HR, Talent Development & Backoffice

Video

Vind een nieuwe uitdaging

Op zoek naar al onze actuele vacatures?