Nieuws

5 vragen aan: Floris Appel

About
10 augustus 20213 minuten leestijd

Floris is gestart als junior inkoop consultant privaat bij Adjust en vertelt over onder meer over zijn keuze voor Adjust, projecten, begeleiding en zijn ambities.

Waarom heb je voor Adjust gekozen?

Na bijna twee jaar gewerkt te hebben in mijn startersfunctie had ik de drang om mijzelf verder te ontwikkelen. Een functie waarin je bij een grote verscheidenheid aan bedrijven komt met minstens zoveel verschillende inkoopcategorieën leek mij dan ook juiste stap. Ik wil daarbij ook mijn vaardigheden op het gebied van inkoop, communicatie en bedrijfskundig verbeteren.

Kun je aangeven aan wat voor soort projecten je werkt?

De projecten zijn erg verschillend, op het ene moment werk je aan een project voor een uniek MKB bedrijf voor de inkoop van verpakkingsmateriaal en het andere moment skype je voor een andere opdracht met collega’s uit Singapore en Buenos Aires voor de inkoop van transport. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan een tender voor zeevracht, een tender voor distributie en warehousing en het optimaliseren van transporten vanuit leveranciers richting verschillende fabrieken wereldwijd. Zo komt mijn passie voor logistiek en inkoop samen in meerdere projecten.

Hoe wordt je begeleid bij deze opdrachten?

Wekelijks (en als het nodig is zelfs dagelijks) heb ik contact met m’n manager. Zowel telefonisch als face to face nemen wij de uitdagingen door waar ik mee te dealen heb binnen de opdracht. Daarnaast worden er geregeld trainingen gegeven op het gebied van hard- en soft skills, die ook weer gelegenheid bieden om samen met je collega’s de uitdagingen te bespreken.

Wat kun je zeggen over de cultuur bij Adjust?

Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn: Informeel als het kan en serieus als het moet. Natuurlijk is er wel een verschil of je op het kantoor van Adjust bent of werkt bij de opdrachtgever. Bij de opdrachtgever zal je je enigszins moeten schikken naar de heersende bedrijfscultuur, maar wanneer je allemaal het zelfde doel voor ogen hebt, vormt dat geen enkel probleem.

Hoe helpt Adjust jou om jouw ambities waar te maken?

Adjust heeft verschillende mogelijkheden om je persoonlijke doelen te verwezenlijken. Zo stel je samen met je manager een plan op en wordt er vervolgens gekeken wat de mogelijkheden zijn. Dat kan zowel in een specifieke opdracht zijn of door het volgen van een opleiding, coaching of training.

Author
door Noortje Bruggeman

Manager HR, Talent Development & Backoffice

Video

Vind een nieuwe uitdaging

Op zoek naar al onze actuele vacatures?