Nieuws

5 vragen aan Bob de Waard

About
17 maart 20225 minuten leestijd

Waarom werken bij Adjust als Consultant Leveringen en diensten? In gesprek met Bob de Waard, inkoopconsultant bij Adjust. Bob de Waard (28 jaar) werkt sinds 2020 bij Adjust Consulting en heeft inmiddels meerdere opdrachten succesvol afgerond. Zo heeft hij onder andere voor een semioverheidsbedrijf voor het leveren van drinkwater en industriewater, een grote stad in de provincie Overijssel en bij een onderdeel van het ministerie van Financiën opdrachten uitgevoerd.

Wie is Bob?

Mijn passie is reizen. Ik vind het mooi om nieuwe plekken te ontdekken, het liefst ga ik naar plekken die niet toeristisch zijn. Op nieuwe bestemmingen leg ik contact met de mensen daar om de cultuur beter te kunnen begrijpen. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur te vinden. Qua sport wissel ik af tussen hardlopen, wielrennen en mountainbiken. Daarnaast maak ik ook graag grote wandelingen.

En ik houd ook enorm van koken, lezen en bordspellen spelen. Het liefst maak ik Aziatische gerechten, mijn voorkeur voor de Aziatische keuken is ontstaan tijdens mijn laatste reis in Azië. Ik heb daar veel lekkere gerechten mogen proeven die ik nu zo goed mogelijk probeer na te maken.

Wat vind ik belangrijk in het werk?

In mijn werk word ik graag uitgedaagd. Bovendien vind ik afwisseling in mijn werk ook erg belangrijk omdat dit mij energie geeft. Daarom spreekt het inkoopvakgebied mij aan: geen werkdag is hetzelfde door de diversiteit aan inkoopopdrachten en contacten. Zo komt het regelmatig voor dat ik iets inkoop waarvan ik nog nooit eerder heb gehoord, daarmee kan ik mijn kennis verbreden.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik kan groeien in mijn werk, enerzijds op persoonlijk vlak (competenties & vaardigheden) en anderzijds op professional vlak (inhoud & kennis).

Mijn weg naar inkopen

Tijdens mijn studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool was één van vakken die ik kreeg Inkoop. Dit vakgebied sprak mij meteen aan vanwege de impact die ermee gemaakt kan worden. Je kunt zoveel meer impact maken met inkoop door aan het begin van inkooptrajecten goed te kijken naar de behoefte en deze te combineren met onder andere de doelstelling van de organisatie.

Het ‘inkopen met impact’ van de Rijksoverheid sprak mij tijdens het afstuderen bij Dienst Justitiële inrichtingen erg aan. Ik heb gezien dat dit een mooi voorbeeld is van hoe de doelstellingen van de organisaties mee genomen kan worden in een inkooptraject. Er is toen bij Dienst Justitiële inrichtingen nagedacht over hoe de aanbesteding (in dit geval schilderwerk) kan bijgedragen aan de doelstellingen van de organisatie (het terugdringen van recidive). In dit geval zou dat bijvoorbeeld kunnen door gevangenen op te leiden tot schilder tijdens de aanbestede schilderwerken, zodat ze na hun gevangenisstraf makkelijker aan een baan kunnen komen.

Waarom heb je voor Adjust gekozen?

Het eerste contact met Adjust voelde meteen goed. Er heerst een hele informele en toegankelijke werksfeer. Iedereen is goed benaderbaar, vriendelijk en eerlijk. Je wordt gezien voor wie je echt bent als mens en niet als nummertje.

Adjust heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en dat past helemaal bij mij. Er wordt actief geïnvesteerd in mens, milieu en maatschappij.  Zo is Adjust sinds 2020 Co2 neutraal. Bijna het gehele wagenpark van Adjust is elektrisch en er wordt Co2 gecompenseerd door het Lokaal Compensatiebos.

Wat bevalt je bij Adjust?

Ik vind Adjust een hele fijne werkgever door de werksfeer én de interessante opdrachten. Inmiddels werk ik ruim een jaar bij Adjust en heb ik hele mooie en uitdagende opdrachten mogen uitvoeren voor interessante opdrachtgevers. Onder andere een ICT-inkoopopdracht, een opdracht in het sociaal domein en op dit moment koop ik facilitaire producten en diensten in bij een overheidsorganisatie.

Bij Adjust werkt een heel diverse groep mensen met uiteenlopende expertises. Dit maakt dat ik makkelijk iemand kan vinden om mee te sparren over verschillende onderwerpen.

Daarnaast vind ik het fijn dat Adjust veel mogelijkheden biedt om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Zo zijn er regelmatig interne trainingen en kun je extern opleidingen volgen. Verder wordt er bij nieuwe opdrachten altijd goed afgewogen of het past bij mijn ambities. Dit vind ik erg prettig.

In contact komen met Bob de Waard? Mail hem op bob.de.waard@adjust.nl

Author
door Noortje Bruggeman

Manager HR, Talent Development & Backoffice

Video

Vind een nieuwe uitdaging

Op zoek naar al onze actuele vacatures?